Jemná zelňačka s rýží a debrecínskými klobásami
70 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 250gramůRýže neloupaná (Natural)
- 2lžíceOlej rostlinný
- 2špetkySůl
- 1litrVývar zeleninový
- 500gramůZelí kysané
- 1kusBobkový list
- 1lžičkaKmín celý
- 300gramůKlobása debrecínská
- 100gramůVýhonky Alfalfa - vojtěškové klíčky
- 1špetkaCukr krupice
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1hrstMajoránka čerstvá
- 1litrVoda pitná
- 200gramůSmetana zakysaná 12%
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
546 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
27 g
Sacharidy
57 g
Vláknina
6 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Podle návodu uvaříme rýži v osolené vodě. Cibuli nakrájíme na kostičky.
- 2V hrnci zahřejeme olej, osmahneme na něm cibuli a zalijeme zeleninovým vývarem.
- 3Zelí nakrájíme na menší kousky a přidáme do hrnce s vývarem. Vložíme také bobkový list, kmín a 2 snítky majoránky.
- 4Přiklopíme a při mírné teplotě za občasného zamíchání vaříme asi 25 minut. Podle chuti osolíme, opepříme a přidáme cukr.
- 5Z vývaru vyjmeme majoránku a bobkový list. Přidáme na plátky nakrájenou klobásu a rýži a vaříme ještě 10 minut.
- 6Polévku servírujeme ozdobenou kopečkem kyselé smetany, výhonky Alfalfa a lístky majoránky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.