Jemná zelňačka s rýží a debrecínskými klobásami

70 min.

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
546 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
27 g
Sacharidy
57 g
Vláknina
6 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Podle návodu uvaříme rýži v osolené vodě. Cibuli nakrájíme na kostičky.
  • 2
    V hrnci zahřejeme olej, osmahneme na něm cibuli a zalijeme zeleninovým vývarem.
  • 3
    Zelí nakrájíme na menší kousky a přidáme do hrnce s vývarem. Vložíme také bobkový list, kmín a 2 snítky majoránky.
  • 4
    Přiklopíme a při mírné teplotě za občasného zamíchání vaříme asi 25 minut. Podle chuti osolíme, opepříme a přidáme cukr.
  • 5
    Z vývaru vyjmeme majoránku a bobkový list. Přidáme na plátky nakrájenou klobásu a rýži a vaříme ještě 10 minut.
  • 6
    Polévku servírujeme ozdobenou kopečkem kyselé smetany, výhonky Alfalfa a lístky majoránky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.