Jemné artyčoky
40 min.

Ingredience
- 5mililitrůVíno bílé
- 4kusySardelové řezy
- 1lžícePetržel - nať
- 1lžíceMáta
- 6lžicOlej olivový
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 2kusyArtyčoky
- 500mililitrůVývar telecí
- 4stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
440 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
20 g
Sacharidy
55 g
Vláknina
27 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Artyčoky očistíme a rozkrojíme na poloviny. Vložíme do hrnce s vínem a podusíme asi 15 minut.
- 2V kastrole smícháme jemně nasekaný česnek, nasekané sardelové řezy a mátu. Přilijeme olivový olej a vše promícháme.
- 3Okapané artyčoky naplníme připravenou bylinkovou směsí a otvorem nahoru je urovnáme do máslem vymazané zapékací mísy. Zalijeme vývarem a 8 minut zapékáme ve středně vyhřáté troubě na prostřední mřížce.
- 4Podáváme jako teplý předkrm.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.