Jemné artyčoky

40 min.
Itálie
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
440 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
20 g
Sacharidy
55 g
Vláknina
27 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Artyčoky očistíme a rozkrojíme na poloviny. Vložíme do hrnce s vínem a podusíme asi 15 minut.
  • 2
    V kastrole smícháme jemně nasekaný česnek, nasekané sardelové řezy a mátu. Přilijeme olivový olej a vše promícháme.
  • 3
    Okapané artyčoky naplníme připravenou bylinkovou směsí a otvorem nahoru je urovnáme do máslem vymazané zapékací mísy. Zalijeme vývarem a 8 minut zapékáme ve středně vyhřáté troubě na prostřední mřížce.
  • 4
    Podáváme jako teplý předkrm.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.