Jemné brambory

40 min.
Česká republika

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
191 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
8 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
5 g
Vápník
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oloupané brambory nakrájíme na kostky a krátce je ovaříme v osolené vodě. Scedíme je a přendáme do kastrolu.
  • 2
    Brambory podlijeme vařící vodou a přidáme kousek másla. Dusíme doměkka tak, aby se voda zcela vydusila.
  • 3
    Při podávání zdobíme brambory snítkou petrželky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
pá 11. 9. 2015
Jemné brambory
Jemné brambory jsem použila jako přílohu ke špízům, které jsem dnes také připravila k obědu. Brambory se uvařily rychle, nakrájela jsem je totiž na menší kousky. Výsledek byl vynikající, takže recept mohu určitě doporučit. Tyto brambory se hodí i třeba k zelenině, jsou totiž opravdu velice chutné 😉.