Jemný bramborový salát s kukuřicí
45 min.
Ingredience
- 500gramůBrambory
- 1kusOkurka salátová
- 100gramůKukuřice cukrová nakládaná
- 1kusCibule
- 3lžíceOcet vinný
- 1špetkaCukr krupice
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2kusyVejce slepičí
- 1litrVoda pitná
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
323 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
6 g
Sacharidy
54 g
Vláknina
9 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Brambory dobře omyjeme, neloupané vložíme do hrnce s vodou, vaříme 20 minut. Uvařené přelijeme studenou vodou, oloupeme, necháme zcela vychladnout. Vychladlé nakrájíme na plátky.
- 2Okurku omyjeme, oloupeme, krájíme na malé kousky. Kukuřici přecedíme přes síto a necháme okapat. Cibuli oloupeme, pokrájíme nadrobno. Vejce uvaříme natvrdo, ochladíme, oloupeme a každé rozkrájíme na osm dílků.
- 3Ve větší míse smícháme plátky brambor s nakrájenou okurkou a kukuřicí.
- 4V hrnku smícháme ocet, 3 lžíce vody, cibuli, podle chuti opepříme, osolíme, necháme 5 minut vařit. Touto horkou směsí přelijeme základ bramborového salátu v míse, promícháme a necháme alespoň hodinu uležet.
- 5Salát podáváme jako přílohu nebo samostatně, na porce klademe nakrájená vajíčka.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.