Jemný bramborový salát s kukuřicí

45 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
323 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
6 g
Sacharidy
54 g
Vláknina
9 g
Cukr
9 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brambory dobře omyjeme, neloupané vložíme do hrnce s vodou, vaříme 20 minut. Uvařené přelijeme studenou vodou, oloupeme, necháme zcela vychladnout. Vychladlé nakrájíme na plátky.
  • 2
    Okurku omyjeme, oloupeme, krájíme na malé kousky. Kukuřici přecedíme přes síto a necháme okapat. Cibuli oloupeme, pokrájíme nadrobno. Vejce uvaříme natvrdo, ochladíme, oloupeme a každé rozkrájíme na osm dílků.
  • 3
    Ve větší míse smícháme plátky brambor s nakrájenou okurkou a kukuřicí.
  • 4
    V hrnku smícháme ocet, 3 lžíce vody, cibuli, podle chuti opepříme, osolíme, necháme 5 minut vařit. Touto horkou směsí přelijeme základ bramborového salátu v míse, promícháme a necháme alespoň hodinu uležet.
  • 5
    Salát podáváme jako přílohu nebo samostatně, na porce klademe nakrájená vajíčka.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.