Jemný dýňový krém
60 min.
Ingredience
- 800gramůDýně
- 250gramůSýr Ricotta
- 4plátkyPancetta
- 120gramůHříbky čerstvé
- 40gramůMáslo čerstvé
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2lžíceOlej olivový extra panenský
- 1litrVývar zeleninový
- 40gramůMáslo čerstvé
- 1kusTymián čerstvý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
510 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
35 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
5 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Dýni oloupeme a lžící vydlabeme dužinu i semínka. Dužinu nakrájíme na kousky.
- 2Kousky dýně potom dáme do máslem vymazané keramické zapékací mísy a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 15 minut.
- 3Pancettu orestujeme na pánvi dokřupava a vyjmeme na papírovou utěrku. Do pánve přidáme očištěné, na kousky nakrájené hříbky, zalijeme trochou olivového oleje, ochutíme snítkou tymínu a krátce opékáme.
- 4Pečenou dýni vložíme do hrnce a zalijeme vývarem. Necháme 15 minut stát. Potom dýni s vývarem rozmixujeme a přidáme ricottu.
- 5Směs přepasírujeme přes cedník, aby vznikl hladký, jemný krém. Polévku osolíme, opepříme a na talířích ozdobíme hříbky. Navrch kápneme olivový olej.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.