Jemný dýňový krém

60 min.
Itálie

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
510 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
35 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
5 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Dýni oloupeme a lžící vydlabeme dužinu i semínka. Dužinu nakrájíme na kousky.
  • 2
    Kousky dýně potom dáme do máslem vymazané keramické zapékací mísy a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 15 minut.
  • 3
    Pancettu orestujeme na pánvi dokřupava a vyjmeme na papírovou utěrku. Do pánve přidáme očištěné, na kousky nakrájené hříbky, zalijeme trochou olivového oleje, ochutíme snítkou tymínu a krátce opékáme.
  • 4
    Pečenou dýni vložíme do hrnce a zalijeme vývarem. Necháme 15 minut stát. Potom dýni s vývarem rozmixujeme a přidáme ricottu.
  • 5
    Směs přepasírujeme přes cedník, aby vznikl hladký, jemný krém. Polévku osolíme, opepříme a na talířích ozdobíme hříbky. Navrch kápneme olivový olej.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.