Jemný ricottový krém s karamelovými nektarinkami
23 min.
Ingredience
- Karamelové nektarinky
- 4kusyNektarinka
- 125mililitrůCukr třtinový
- 1kusPomeranč červený
- 80mililitrůLikér broskvový
- Krém
- 350gramůSýr Ricotta
- 200mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 2lžíceCukr moučkový
- 1kusVanilkový lusk
- Na posypání
- 80gramůOříšky piniové
- 80gramůPistácie
- 50gramůSušenky BeBe světlé jemné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
856 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
53 g
Sacharidy
76 g
Vláknina
5 g
Cukr
47 g
Postup přípravy
- 1Piniové oříšky a pistácie pokrájíme nadrobno. V misce si rozdrtíme sušenky. Omyté nektarinky osušíme, rozkrájíme, oloupeme, nakrájíme je na plátky a odložíme do misky.
- 2Do rozehřáté pánve s nepřilnavým dnem nasypeme třtinový cukr. Za stálého míchání přidáme vymačkanou šťávu z červeného pomeranče a cukr necháme zkaramelizovat. Stále mícháme, pak přilijeme broskvový likér, přidáme nektarinky, promícháme a při mírné teplotě je necháme vařit 2-3 minuty. Pak pánev s nektarinkami odstavíme z plotny, promícháme je a necháme vychladnout.
- 3Mezitím si připravíme krém: ricottu dáme do mísy, rozmixujeme ji tyčovým mixérem dohladka, pak do ní nasypeme 1/2 piniových oříšků s pistáciemi a krém dobře promícháme.
- 4V druhé míse vyšleháme tuhou šlehačku: ze smetany, moučkového cukru a vyškrábnutými zrníčky z jednoho vanilkového lusku. Šlehačku postupně, po lžicích, zamícháme do ricotty.
- 5Vychladlé nektarinky rozdělíme do 4 širokých pohárů (na zmrzlinu). Na ně rozdělíme 1/2 krému, posypeme ho rozdrcenými sušenkami, 1/2 posekaných oříšků, na ně znovu rozdělíme zbylý krém. Povrch krému v pohárech posypeme 2/2 oříšků a servírujeme. Dobrou chuť.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.