Jemný ricottový krém s karamelovými nektarinkami

23 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
856 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
53 g
Sacharidy
76 g
Vláknina
5 g
Cukr
47 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Piniové oříšky a pistácie pokrájíme nadrobno. V misce si rozdrtíme sušenky. Omyté nektarinky osušíme, rozkrájíme, oloupeme, nakrájíme je na plátky a odložíme do misky.
  • 2
    Do rozehřáté pánve s nepřilnavým dnem nasypeme třtinový cukr. Za stálého míchání přidáme vymačkanou šťávu z červeného pomeranče a cukr necháme zkaramelizovat. Stále mícháme, pak přilijeme broskvový likér, přidáme nektarinky, promícháme a při mírné teplotě je necháme vařit 2-3 minuty. Pak pánev s nektarinkami odstavíme z plotny, promícháme je a necháme vychladnout.
  • 3
    Mezitím si připravíme krém: ricottu dáme do mísy, rozmixujeme ji tyčovým mixérem dohladka, pak do ní nasypeme 1/2 piniových oříšků s pistáciemi a krém dobře promícháme.
  • 4
    V druhé míse vyšleháme tuhou šlehačku: ze smetany, moučkového cukru a vyškrábnutými zrníčky z jednoho vanilkového lusku. Šlehačku postupně, po lžicích, zamícháme do ricotty.
  • 5
    Vychladlé nektarinky rozdělíme do 4 širokých pohárů (na zmrzlinu). Na ně rozdělíme 1/2 krému, posypeme ho rozdrcenými sušenkami, 1/2 posekaných oříšků, na ně znovu rozdělíme zbylý krém. Povrch krému v pohárech posypeme 2/2 oříšků a servírujeme. Dobrou chuť.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.