Jemný smetanový krém z červené řepy s řeřichou
90 min.
Ingredience
- 50gramůCibule
- 2lžíceOlej olivový
- 2lžíceJíška instantní
- 1lžičkaCitronová šťáva
- 1špetkaSůl
- 300gramůČervená řepa
- 1hrstŘeřicha
- 1špetkaPepř černý mletý
- 150mililitrůMléko polotučné
- 4lžíceSmetana 33% (šlehačka)
- 1litrVývar drůbeží
- 2stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
423 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
13 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
2 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Na rozehřátém oleji zpěníme najemno pokrájenou cibuli a česnek. Zalijeme vroucím vývarem, přilijeme smetanu, citronovou šťávu a ochutíme solí a pepřem.
- 2Lehce zahustíme máslovou jíškou, rozmixujeme a cca 5min povaříme. Přidáme červenou řepu,krátce provaříme a znovu promixujeme.
- 3Podle potřeby zředíme mlékem a smetanou. Dochutíme solí a pepřem. Dozdobíme napěněným mlékem a řeřichou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.