Jeseterová roláda
50 min.
Ingredience
- Dušená zelenina
- 100gramůKarotka baby
- 1kusKedlubna
- 150gramůBrokolice
- 50gramůFazolové lusky zelené
- 400lžicVoda pitná
- 0,5lžíceMáslo čerstvé
- Na vaření a restování rolády
- 400mililitrůVoda pitná
- 1lžíceOlej olivový extra panenský
- Roláda
- 1lžíceOlej olivový extra panenský
- 10plátkůAnglická slanina
- 300gramůJeseter ruský
- 2špetkyPepř bílý
- 0,25lžičkaSůl mořská
- 0,5lžíceŠalvěj čerstvá
- 0,5lžíceRozmarýn čerstvý
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
352 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
20 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
6 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Z omyté malé snítky šalvěje a rozmarýnu setřepeme vodu a lístky otrháme. Očistíme a omyjeme zeleninu: karotku, kedlubnu, brokolici a mladé fazolové lusky. Zeleninu nakrájíme na větší kousky, brokolici rozdělíme na růžičky.
- 2Plátky neuzené libovější slaniny poskládáme vedle sebe na potravinářskou fólii, kterou jsme potřeli olejem. Na slaninu poklademe střídavě lístky bylinek. Omytý a osušený filet z jesetera (bez kůže) ochutíme solí a čerstvě pomletým bílým pepřem. Filet položíme na tenké plátky slaniny, zbalíme vše do tvaru tenké rolády, kterou zabalíme do fólie a stáhneme ji tak, aby roláda držela tvar. Na koncích fólii ztáhneme provázkem.
- 3Roládu nejdříve uvaříme v páře: v širším kastrólu s pařáčkem přivedeme do vodu do varu. Voda musí dosahovat těsně pod dno pařáčku. Na něj položíme připravenou roládu a pod pokličkou, při mírné teplotě, vaříme roládu 12 minut. Pak z rolády odstraníme opatrně fólii.
- 4Troubu si předehřejeme na 220°C. V zapékací míse (nebo pánvi, kterou můžeme vložit do trouby) rozpálíme olej. Roládu zprudka orestujeme ze všech stran dozlatova, poté ji s pekáčkem vložíme do předehřáté trouby asi na 10 minut aby se dobře prohřála.
- 5Hotovou roládu položíme na papírovou utěrku, tak se zbaví přebytečného tuku.
- 6Mezitím v hrnci rozehřejeme máslo, na něj dáme směs zeleniny, trošku vody a krátce, asi 5-8 minut ji podusíme.
- 7Roládu nakrájíme na špalíčky, poklademe je na talíře, přidáme k ní dušenou zeleninu a hned servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.