Ježci z Beskyd
70 min.
Ingredience
- 1kilogramVepřový bok
- 2lžičkySůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 0,5lžíceKoření Gyros
- 5stroužkůČesnek
- 500gramůZelí kysané
- 1decilitrVoda pitná
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1067 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
106 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Vysoký prorostlý (libový) bůček bez kosti omyjeme, osušíme a nakrájíme na plátky silné asi 1 cm. Maso rozklepeme, potřeme z každé strany rozetřeným česnekem, osolíme a posypeme kořením Gyros a černým pepřem.
- 2Na každý plátek naneseme vrstvu kysaného zelí a plátky bůčku stočíme do závitku a upevníme párátky.
- 3"Ježky" dáme do zapékací mísy a do předehřáté trouby, podlijeme je 1 dl vody.
- 4Pečeme při 220 °C přibližně 40-50 minut dozlatova. Během pečení "ježky" otáčíme a poléváme výpekem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.