Ježek
90 min.
Ingredience
- 1lžíceSolamyl - bramborový škrob
- 150gramůHera
- 150gramůCukr krupice
- 6kusůVaječný žloutek slepičí
- 1špetkaHřebíček mletý
- 6kusůVaječný bílek slepičí
- 30gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1lžíceKakao
- 100gramůOřechy vlašské
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 2lžíceStrouhanka
- 60gramůMandle
- 150gramůPoleva čokoládová
- 100gramůČokoláda hořká
- 0,5lžičkaSkořice mletá
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
397 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
28 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
1 g
Cukr
20 g
Postup přípravy
- 1Ve vodní lázni rozpustíme hořkou čokoládu a necháme trochu zchladnout. V míse smícháme heru, cukr, žloutky a utřeme je do pěny. Přidáme špetku skořice a mletého hřebíčku. Z bílků ušleháme tuhý sníh a opatrně přimícháme k máslové směsi, nakonec přimícháme mouku, kypřící prášek do pečiva, kakao, nasekané vlašské ořechy a rozpuštěnou čokoládu. Vše důkladně promícháme.
- 2Formu na srnčí hřbet důkladně vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia.
- 3Těsto nalijeme do formy a pečeme asi 60 minut. Po upečení necháme vchladnout. Po vychladnutí zapícháme do celého povrchu těsta lupínky mandlí tak, aby vypadaly jako ježčí bodlinky.
- 4Ve vodní lázni rozpustíme čokoládovou polevu a srnčí hřebet jí polijeme. Necháme ztuhnout a pak podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.