Ježek

90 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
12

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
397 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
28 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
1 g
Cukr
20 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Ve vodní lázni rozpustíme hořkou čokoládu a necháme trochu zchladnout. V míse smícháme heru, cukr, žloutky a utřeme je do pěny. Přidáme špetku skořice a mletého hřebíčku. Z bílků ušleháme tuhý sníh a opatrně přimícháme k máslové směsi, nakonec přimícháme mouku, kypřící prášek do pečiva, kakao, nasekané vlašské ořechy a rozpuštěnou čokoládu. Vše důkladně promícháme.
  • 2
    Formu na srnčí hřbet důkladně vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia.
  • 3
    Těsto nalijeme do formy a pečeme asi 60 minut. Po upečení necháme vchladnout. Po vychladnutí zapícháme do celého povrchu těsta lupínky mandlí tak, aby vypadaly jako ježčí bodlinky.
  • 4
    Ve vodní lázni rozpustíme čokoládovou polevu a srnčí hřebet jí polijeme. Necháme ztuhnout a pak podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.