Jihočeská bašta

45 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1225 kcal
Bílkoviny
74 g
Tuky
50 g
Sacharidy
120 g
Vláknina
5 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V troubě v pekáči klasickým způsobem upečeme 4 plátky libového vepřového masa, 4 plátky uzeného masa a 4 klobásy, které jsme na koncích nařízli do kříže. Maso během pečení podléváme a obracíme.
  • 2
    Než se upeče maso, připravíme bramborové noky. Brambory oškrábeme, omyjeme a nastrouháme na jemno. Necháme je chvíli ustát a pak z nich slijeme vodu. V míse nastrouhané brambory smícháme s vejci a moukou, těsto dobře promícháme. Mělo by být poměrně husté. V hrnci přivedeme k varu osolenou vodu, lžící vykrajujeme z bramborového těsta jednotlivé noky a vaříme je 10 až 15 minut. Občas promícháme, aby se nepřichytávaly ke dnu hrnce.
  • 3
    Připravíme zelí. V hrnci v osolené vodě kysané zelí krátce povaříme a vodu slijeme.
  • 4
    V malé pánvi na lžíci oleje osmahneme najemno nakrájenou cibuli, přidáme k ní za stálého míchání hladkou mouku a trochu vody, osolíme a dusíme doměkka. Směs pak s kmínem vmícháme k uvařenému zelí.
  • 5
    Na servírovací talíř dáme porci bramborových noků a na ně dušené zelí. Zcela nahoru položíme plátek vepřového libového a uzeného masa a klobásu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.