Jihočeská chlebová polévka

50 min.

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
207 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
10 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
407 mg
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Černý chléb nakrájíme na tenké plátky, které zalijeme vodou a necháme 8 hodin namočené. Následně osolíme, opepříme, vložíme bobkový list, kmín. Povaříme 30 - 40 minut, aby se chléb důkladně rozvařil.
  • 2
    Ve smetaně rozšleháme vejce, vlijeme do chlebového vývaru a dobře promícháme. Za stálého míchání povaříme ještě 10 minut, stáhneme z ohně, vložíme máslo a dobře promícháme do rozpuštění másla. Nakonec vsypeme nasekanou petrželovou nať.
  • 3
    Polévku podáváme v jednotlivých polévkových miskách. Spolu s polévkou podáváme zvlášť na dochucení ocet.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.