Jihočeská chlebová polévka
50 min.
Ingredience
- 4krajíceChléb konzumní
- 1,5litryVoda pitná
- 2špetkySůl
- 3gramyBobkový list
- 1lžičkaKmín drcený
- 150gramůZakysaná smetana
- 20mililitrůOcet
- 20gramůPetržel - nať
- 2kusyVejce slepičí
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 1špetkaPepř černý mletý
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
207 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
10 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
407 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Černý chléb nakrájíme na tenké plátky, které zalijeme vodou a necháme 8 hodin namočené. Následně osolíme, opepříme, vložíme bobkový list, kmín. Povaříme 30 - 40 minut, aby se chléb důkladně rozvařil.
- 2Ve smetaně rozšleháme vejce, vlijeme do chlebového vývaru a dobře promícháme. Za stálého míchání povaříme ještě 10 minut, stáhneme z ohně, vložíme máslo a dobře promícháme do rozpuštění másla. Nakonec vsypeme nasekanou petrželovou nať.
- 3Polévku podáváme v jednotlivých polévkových miskách. Spolu s polévkou podáváme zvlášť na dochucení ocet.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.