Jihočeská hříbková polévka se smetanou
30 min.
Ingredience
- 2kusyMrkev kořen
- 2kusyPetržel kořen
- 1kusCeler bulvový
- 150mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1hrstPetržel kudrnka
- 1,2litryVoda pitná
- 2lžíceOlej rostlinný
- 25gramůHouby sušené
- 2kusyVejce slepičí
- 3lžíceMouka pšeničná hladká
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
222 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
12 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
7 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Mrkev, petržel a celer oškrábeme, omyjeme a najemno nakrájíme, případně nahrubo nastrouháme. Petrželovou nať opláchneme studenou vodou a najemno nasekáme.
- 2Z vajíček a mouky v misce vytvoříme tuhé těstíčko.
- 3V hrnci rozehřejeme olej, osmažíme na něm připravenou zeleninu, zalijeme ji vodou, přisypeme houby, opepříme, osolíme a necháme vařit.
- 4Z těstíčka lžičkou vykrajujeme malé noky a vkládáme je do vařící polévky. Když vyplavou, přimícháme smetanu a polévku ještě jednou dochutíme pepřem a solí.
- 5Podáváme posypanou nakrájenou natí petrželky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.