Jihočeská hříbková polévka se smetanou

30 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
222 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
12 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
7 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mrkev, petržel a celer oškrábeme, omyjeme a najemno nakrájíme, případně nahrubo nastrouháme. Petrželovou nať opláchneme studenou vodou a najemno nasekáme.
  • 2
    Z vajíček a mouky v misce vytvoříme tuhé těstíčko.
  • 3
    V hrnci rozehřejeme olej, osmažíme na něm připravenou zeleninu, zalijeme ji vodou, přisypeme houby, opepříme, osolíme a necháme vařit.
  • 4
    Z těstíčka lžičkou vykrajujeme malé noky a vkládáme je do vařící polévky. Když vyplavou, přimícháme smetanu a polévku ještě jednou dochutíme pepřem a solí.
  • 5
    Podáváme posypanou nakrájenou natí petrželky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.