Jihočeská kulajda

43 min.

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
588 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
28 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
1 g
Cukr
448 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brambory oloupeme, omyjeme, nakrájíme na kostičky, kopr posekáme nadrobno.
  • 2
    V silnostěnném hrnci dáme do poloviny vývaru vařit brambory s kmínem a solí. V hlubším rendlíku usmažíme světlou jíšku, do které zašleháme zbylý vývar, provaříme, přidáme k bramborám.
  • 3
    Připravíme si ztracená vejce. Do půl litru vody vlijeme lžíci octa, když se voda vaří, ponoříme do ní syrové vejce, které jsme rozklepli na sběračce, případně na hlubší lžíci. Každé vejce vaříme maximálně čtyři minuty.
  • 4
    Do hotové polévky vmícháme smetanu, kopr, případně i sůl. Do každého talíře vložíme ztracené vejce.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
út 22. 8. 2017
Jihočeská kulajda
A koukám na obrázek a na recept (ingredience) a na obrázku je houba v receptu ne. Číím to je čííím to je :-)