Jihočeská kulajda
43 min.
Ingredience
- 500mililitrůVoda pitná
- 3kusyBrambory
- 1špetkaKmín drcený
- 3lžíceMáslo čerstvé
- 2lžíceMouka pšeničná hladká
- 250mililitrůSmetana zakysaná 14%
- 1lžíceOcet kvasný lihový
- 5kusůVejce slepičí
- 1lžíceKopr čerstvý
- 1,3litryVývar drůbeží
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
588 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
28 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
1 g
Cukr
448 mg
Postup přípravy
- 1Brambory oloupeme, omyjeme, nakrájíme na kostičky, kopr posekáme nadrobno.
- 2V silnostěnném hrnci dáme do poloviny vývaru vařit brambory s kmínem a solí. V hlubším rendlíku usmažíme světlou jíšku, do které zašleháme zbylý vývar, provaříme, přidáme k bramborám.
- 3Připravíme si ztracená vejce. Do půl litru vody vlijeme lžíci octa, když se voda vaří, ponoříme do ní syrové vejce, které jsme rozklepli na sběračce, případně na hlubší lžíci. Každé vejce vaříme maximálně čtyři minuty.
- 4Do hotové polévky vmícháme smetanu, kopr, případně i sůl. Do každého talíře vložíme ztracené vejce.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
út 22. 8. 2017
Jihočeská kulajda
A koukám na obrázek a na recept (ingredience) a na obrázku je houba v receptu ne.
Číím to je čííím to je :-)