Jihočeská kulajda

45 min.

Ingredience

Počet porcí:
7

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
247 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
15 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
2 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do hrnce nalijeme vodu, přidáme oloupané, na plátky nakrájené brambory, nové koření, bobkový list, houby, necháme pod poklicí vařit asi 20 minut.
  • 2
    Když už jsou brambory uvařené, dáme do smetany mouku, dobře rozšleháme a zahustíme kulajdu, kterou povaříme ještě 10 minut. V nádobě rozkvedláme vajíčka, která vylijeme do polévky.
  • 3
    Nakonec dochutíme cukrem, potom octem a solí.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.