Jihočeská kulajda
45 min.
Ingredience
- 8kusůBrambory
- 4lžíceOcet kvasný lihový
- 4kusyBobkový list
- 0,1gramHouby čerstvé
- 4lžíceMouka pšeničná hladká
- 3lžíceCukr krupice
- 2lžičkySůl
- 250mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 4kusyVejce slepičí
- 8kusůNové koření celé
- 1litrVoda pitná
Počet porcí:
7Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
247 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
15 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
2 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Do hrnce nalijeme vodu, přidáme oloupané, na plátky nakrájené brambory, nové koření, bobkový list, houby, necháme pod poklicí vařit asi 20 minut.
- 2Když už jsou brambory uvařené, dáme do smetany mouku, dobře rozšleháme a zahustíme kulajdu, kterou povaříme ještě 10 minut. V nádobě rozkvedláme vajíčka, která vylijeme do polévky.
- 3Nakonec dochutíme cukrem, potom octem a solí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.