Jihočeská nádivka
70 min.
Ingredience
- 200gramůUzené maso vařené
- 150gramůStrouhanka
- 30gramůTuk
- 20gramůSlanina vepřová
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaMajoránka
- 2lžícePetržel - nať
- 4kusyVejce slepičí
- 250mililitrůMléko polotučné
- 1špetkaZázvor mletý
- 200gramůVepřové maso libové
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
474 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
37 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
734 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1V mléce rozkvedláme vejce a přidáme na kostičky nakrájenou, vyškvařenou slaninu a na kousky nakrájené uzené a vepřové maso. Osolíme, okořeníme, přisypeme strouhanku a nasekanou petrželku.
- 2Nádivku pečeme v tukem vymazaném a strouhankou vysypaném pekáči v horké troubě asi 45 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.