Jihočeská pivní pomazánka

10 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
204 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
12 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
497 mg
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno.
  • 2
    V míse utřeme do pěny měkké máslo se sardelovou pastou. Pak přidáme hořčici, papriku a pivní sýr, který vidličkou rozmačkáme. Přimícháme nakrájenou cibuli, pomazánku dochutíme pepřem a solí a důkladně promícháme.
  • 4
    Domácí pivní sýr [50579]:
  • 5
    Tvaroh nastrouháme, osolíme, promícháme s kmínem a nejlépe v keramické uzavíratelné míse ho pokropíme pivem a důkladně upěchujeme. Mísu přikryjeme čistou utěrkou, přiklopíme víkem a tvaroh necháme alespoň 5 dní uležet na teplém místě. V průběhu zrání sýr občas pokropíme pivem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.