Jihočeská pivní pomazánka
10 min.
Ingredience
- 50gramůMáslo čerstvé
- 1lžíceHořčice plnotučná
- 1lžíceSardelová pasta
- 1kusCibule
- 1špetkaPaprika mletá pálivá
- 1špetkaPepř černý mletý
- 5špetekSůl
- Domácí pivní sýr [50579]
- 2gramyKmín celý
- 5gramůSůl
- 200gramůTvaroh tvrdý
- 1decilitrPivo světlé 10% 3,9% obj.
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
204 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
12 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
497 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno.
- 2V míse utřeme do pěny měkké máslo se sardelovou pastou. Pak přidáme hořčici, papriku a pivní sýr, který vidličkou rozmačkáme. Přimícháme nakrájenou cibuli, pomazánku dochutíme pepřem a solí a důkladně promícháme.
- 4Domácí pivní sýr [50579]:
- 5Tvaroh nastrouháme, osolíme, promícháme s kmínem a nejlépe v keramické uzavíratelné míse ho pokropíme pivem a důkladně upěchujeme. Mísu přikryjeme čistou utěrkou, přiklopíme víkem a tvaroh necháme alespoň 5 dní uležet na teplém místě. V průběhu zrání sýr občas pokropíme pivem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.