Jihočeská směs
40 min.
Ingredience
- 600gramůVepřová kýta
- 2decilitryOlej slunečnicový
- 200gramůHouby čerstvé
- 200gramůKapie
- 150gramůKečup ostrý
- 1kusFeferony
- 100gramůHrášek v slaném nálevu - sterilovaný
- 2kusyCibule
- 2stroužkyČesnek
- 1decilitrVíno červené
- 100gramůMandle loupané
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
702 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
59 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Cibuli oloupeme, nakrájíme na tenké plátky a vložíme na pánev s rozpáleným olejem. Přidáme na tenké proužky nakrájené maso, na kolečka nasekaný česnek, nakrájené houby, nasekanou feferonku a dusíme, aby maso změklo.
- 2Kapii nakrájíme na tenké kolečka a přimícháme ke směsi, vysypeme hrášek, vlijeme kečup, přisypeme mandle, dochutíme solí, pepřem, zalijeme vínem a podusíme ještě 20 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.