Jihočeské bramborové placky
35 min.
Ingredience
- 0,5kilogramBrambory
- 1,5litryVoda pitná
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kusVejce slepičí
- 80gramůMouka pšeničná hladká
- 80gramůKrupice pšeničná
- 4lžíceVepřové škvarky
- 3lžíceSádlo škvařené
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
256 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
11 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
3 g
Cukr
112 mg
Postup přípravy
- 1Brambory důkladně omyjeme a ve slupce uvaříme v dostatečném množství osolené vody. Vychladlé brambory oloupeme, najemno nastrouháme a v míse smícháme se škvarky, vajíčky, moukou a krupicí, směs podle chuti opepříme a osolíme a vypracujeme z ní hladké těsto.
- 2Z těsta vyválíme váleček, rozkrájíme ho na malá kolečka, která rozválíme na placky.
- 3V pánvi rozehřejeme sádlo a placky v něm opekáme z obou stran, až mají zlatavou barvu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.