Jihočeské bramborové placky

35 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
256 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
11 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
3 g
Cukr
112 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brambory důkladně omyjeme a ve slupce uvaříme v dostatečném množství osolené vody. Vychladlé brambory oloupeme, najemno nastrouháme a v míse smícháme se škvarky, vajíčky, moukou a krupicí, směs podle chuti opepříme a osolíme a vypracujeme z ní hladké těsto.
  • 2
    Z těsta vyválíme váleček, rozkrájíme ho na malá kolečka, která rozválíme na placky.
  • 3
    V pánvi rozehřejeme sádlo a placky v něm opekáme z obou stran, až mají zlatavou barvu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.