Jihočeský kapr Petra Voka
35 min.
Ingredience
- 100gramůSlanina vepřová
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2stroužkyČesnek
- 1špetkaPaprika mletá sladká
- 1hrstMouka pšeničná hladká
- 2lžíceOlej rostlinný
- 1kilogramKapr obecný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
588 kcal
Bílkoviny
51 g
Tuky
29 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
91 mg
Cukr
30 mg
Postup přípravy
- 1Slaninu nakrájíme na úzké proužky. Česnek oloupeme, prolisujeme a smícháme s pepřem a solí.
- 2Kapra rozporcujeme, jednotlivé porce omyjeme a osušíme. Na několika místech je nařízneme a do řezů vložíme plátky slaniny, porce potřeme ochuceným česnekem.
- 3V míse smícháme mouku s paprikou a ryby v ní obalíme.
- 4V zapékací míse rozehřejeme olej a kapra v něm z obou stran opečeme. Když je téměř měkký, vložíme mísu do středně vyhřáté trouby a ještě chvíli pečeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.