Jihočeský kapr Petra Voka

35 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
588 kcal
Bílkoviny
51 g
Tuky
29 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
91 mg
Cukr
30 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Slaninu nakrájíme na úzké proužky. Česnek oloupeme, prolisujeme a smícháme s pepřem a solí.
  • 2
    Kapra rozporcujeme, jednotlivé porce omyjeme a osušíme. Na několika místech je nařízneme a do řezů vložíme plátky slaniny, porce potřeme ochuceným česnekem.
  • 3
    V míse smícháme mouku s paprikou a ryby v ní obalíme.
  • 4
    V zapékací míse rozehřejeme olej a kapra v něm z obou stran opečeme. Když je téměř měkký, vložíme mísu do středně vyhřáté trouby a ještě chvíli pečeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.