Jihočeský špíz
130 min.
Ingredience
- 0,5kilogramVepřové kotlety
- 0,5kilogramHovězí maso přední
- 0,5kilogramMoravské uzené maso
- 4kusyCibule
- 0,3gramPepř černý mletý
- 0,2gramSůl
- 0,2decilitrOmáčka pikantní worcesterová
- 4lžíceHořčice
- 0,5decilitrVíno červené
- 0,25gramSádlo vepřové škvařené
- 0,5litrVývar z hovězích kostí
- 5stroužkůČesnek
- 2lžičkyPaprika mletá sladká
- 0,15kilogramSlanina vepřová
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
712 kcal
Bílkoviny
62 g
Tuky
42 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Umyté maso spolu s uzeným a slaninou nakrájíme na silnější plátky. Nožem je opatrně naklepeme, osolíme, opepříme, posypeme sladkou paprikou, potřeme hořčicí, přidáme nadrobno nasekány česnek a necháme 2 hodiny odležet. Připravené masa nakrájíme na větší kostky, které dáme do mísy a zakapeme worcestrem. Střídavě napichujeme vepřové, cibuli, hovězí, slaninu a uzené po celé délce špejli.
- 2Na plechu rozpustíme sádlo, na něj naskládáme špízy. Zakryjeme je alobalem a v dobře vyhřáté troubě zapečeme přibližně 15 minut. Potom podlijeme vývarem, za občasného podlévání pečeme dalších 30 minut. Před dopečením sundáme alobal, přidáme červené víno a ještě 15 minut necháme v troubě dopéct.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.