Jihočeský špíz

130 min.

Ingredience

      • 0,5kilogramVepřové kotlety
      • 0,5kilogramHovězí maso přední
      • 0,5kilogramMoravské uzené maso
      • 4kusyCibule
      • 0,3gramPepř černý mletý
      • 0,2gramSůl
      • 0,2decilitrOmáčka pikantní worcesterová
      • 4lžíceHořčice
      • 0,5decilitrVíno červené
      • 0,25gramSádlo vepřové škvařené
      • 0,5litrVývar z hovězích kostí
      • 5stroužkůČesnek
      • 2lžičkyPaprika mletá sladká
      • 0,15kilogramSlanina vepřová
    Počet porcí:
    6

    Nutriční hodnoty v jedné porci

    Kalorie
    712 kcal
    Bílkoviny
    62 g
    Tuky
    42 g
    Sacharidy
    10 g
    Vláknina
    1 g
    Cukr
    3 g
    Zobrazit vše

    Postup přípravy

    • 1
      Umyté maso spolu s uzeným a slaninou nakrájíme na silnější plátky. Nožem je opatrně naklepeme, osolíme, opepříme, posypeme sladkou paprikou, potřeme hořčicí, přidáme nadrobno nasekány česnek a necháme 2 hodiny odležet. Připravené masa nakrájíme na větší kostky, které dáme do mísy a zakapeme worcestrem. Střídavě napichujeme vepřové, cibuli, hovězí, slaninu a uzené po celé délce špejli.
    • 2
      Na plechu rozpustíme sádlo, na něj naskládáme špízy. Zakryjeme je alobalem a v dobře vyhřáté troubě zapečeme přibližně 15 minut. Potom podlijeme vývarem, za občasného podlévání pečeme dalších 30 minut. Před dopečením sundáme alobal, přidáme červené víno a ještě 15 minut necháme v troubě dopéct.

    Komentáře

    Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.