Jitrnice
115 min.
Ingredience
- 2kilogramyVepřová hlava
- 1kilogramVepřové koleno
- 0,5kilogramVepřová kůže
- 0,5kilogramJátra vepřová
- 3litryVoda pitná
- 1lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 1lžíceMajoránka
- 5stroužkůČesnek
- 1kilogramVepřové nožičky
- 700gramůRohlíky bílé
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1712 kcal
Bílkoviny
131 g
Tuky
111 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
3 g
Cukr
33 mg
Postup přípravy
- 1Očištěné maso dáme vařit do vody. Uvařené maso obereme z kostí a umeleme. Do trochy vývaru namočíme nakrájené rohlíky (vymačkáme) a pomeleme s masem. Vmícháme sůl, utřený česnek a všechno koření. Na závěr umeleme játra a vše dobře zamícháme. Aby byla hmota kompaktní a dobře kašovitá, přimícháme trochu vody z masového vývaru. Hmotu plníme do střev, zašpejlujeme, vkládáme do horkého vývaru, v němž jsme vařili maso a při teplotě 85 °C – 90 °C zahříváme, až jitrnice vyplavou. Poté necháme ještě asi 5 minut v polévce.
- 2Na závěr jitrnice opláchneme studenou vodou, rozprostřeme v jedné vrstvě a nechám v chladu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.