Jitrnice z divočáka
95 min.
Ingredience
- 2kilogramyKančí bok
- 200gramůKančí plíce
- 300gramůKančí játra
- 450gramůVeka
- 2,5mililitryVoda pitná
- 5stroužkůČesnek
- 250mililitrůZvěřinový vývar
- 2lžičkyMajoránka
- 1lžičkaSůl
- 0,5lžičkaNové koření mleté
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- Na vaření masa a plic
- 2,5litryVoda pitná
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
390 kcal
Bílkoviny
49 g
Tuky
9 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
157 mg
Cukr
33 mg
Postup přípravy
- 1Vykostěný bůček a plíce uvaříme a umeleme. Ve vodě namočíme veku, játra umeleme, česnek prolisujeme. Namočenou veku dobře vymačkáme, smícháme s játry a česnekem a vmícháme do mletého masa. Hmotu ochutíme kořením, osolíme a s vývarem (z masa a plic) pečlivě vymícháme.
- 2Směs plníme do střívek, vložíme do téměř vroucí vody a zahříváme pod bodem varu asi dvacet minut.
- 3Poté jitrnice zchladíme a necháme okapat.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.