Jitrnicová polévka

40 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
143 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
6 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
868 mg
Cukr
447 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kroupy přebereme, opláchneme a uvaříme do poloměkka. Potom je propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
  • 2
    Na kroupy nalijeme přes cedník syrovou vepřovou krev, rozmícháme a za stálého míchání vlijeme do vařícího vývaru.
  • 3
    Nakonec přidáme česnek utřený se solí, rozdrcenou majoránku, jemně nakrájenou a na sádle osmaženou cibuli (i s výpekem), mleté nové koření a pepř.
  • 4
    Polévku asi 30 minut zvolna vaříme.
  • 5
    Do hotové polévky přidáme polévkové koření a povaříme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.