Jitrnicová polévka
40 min.
Ingredience
- 0,8gramMajoránka
- 0,8gramNové koření mleté
- 0,8gramPepř černý mletý
- 333gramůVepřová krev
- 20gramůSůl
- 60gramůSádlo škvařené
- 80gramůJečné kroupy
- 2litryHovězí vývar základní
- 13,3gramůPolévkové koření
- 100gramůCibule
- 20gramůČesnek
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
143 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
6 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
868 mg
Cukr
447 mg
Postup přípravy
- 1Kroupy přebereme, opláchneme a uvaříme do poloměkka. Potom je propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
- 2Na kroupy nalijeme přes cedník syrovou vepřovou krev, rozmícháme a za stálého míchání vlijeme do vařícího vývaru.
- 3Nakonec přidáme česnek utřený se solí, rozdrcenou majoránku, jemně nakrájenou a na sádle osmaženou cibuli (i s výpekem), mleté nové koření a pepř.
- 4Polévku asi 30 minut zvolna vaříme.
- 5Do hotové polévky přidáme polévkové koření a povaříme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.