Jitrnicový prejt s játry

115 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
605 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
42 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
372 mg
Cukr
288 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vepřovou hlavu, bůček a plíce očistíme, opláchneme a uvaříme v mírně osolené vodě spolu s cibulí. Maso vykostíme a na drobno rozsekáme.
  • 2
    Játra opláchneme a umeleme na jemno. Přidáme ve vodě namočenou a rozmačkanou žemli, rozsekané maso, česnek utřený se solí, jemně nastrouhanou kůru z omytého citronu, drcenou majoránku, mleté koření a vývar z masa.
  • 3
    Prejt dobře promícháme, přisolíme, vložíme do pekáče vytřeného sádlem a upečeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
čt 23. 2. 2017
Jitrnicový prejt s játry
Kd😁e jsou ty játra ?????