Jitrnicový prejt s játry
115 min.
Ingredience
- 60gramůCibule
- 150mililitrůHovězí vývar základní
- 1200gramůVepřová hlava
- 100gramůVepřový bok
- 100gramůVepřové plíce
- 1litrVoda pitná
- 30gramůSůl
- 150gramůJátra vepřová
- 1gramMajoránka
- 2gramyNové koření mleté
- 2gramyPepř černý mletý
- 60gramůSádlo škvařené
- 15gramůCitrony
- 350gramůŽemle tuková
- 30gramůČesnek
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
605 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
42 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
372 mg
Cukr
288 mg
Postup přípravy
- 1Vepřovou hlavu, bůček a plíce očistíme, opláchneme a uvaříme v mírně osolené vodě spolu s cibulí. Maso vykostíme a na drobno rozsekáme.
- 2Játra opláchneme a umeleme na jemno. Přidáme ve vodě namočenou a rozmačkanou žemli, rozsekané maso, česnek utřený se solí, jemně nastrouhanou kůru z omytého citronu, drcenou majoránku, mleté koření a vývar z masa.
- 3Prejt dobře promícháme, přisolíme, vložíme do pekáče vytřeného sádlem a upečeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
čt 23. 2. 2017
Jitrnicový prejt s játry
Kd😁e jsou ty játra ?????