Jizerské řízky
30 min.
Ingredience
- 600gramůVepřová kýta
- 1kusCibule
- 2kusyKapie
- 0,2litrVíno bílé
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 3lžíceOlej olivový
- 4lžíceKečup
- 4lžičkyHořčice
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
473 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
30 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
675 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1V misce smícháme kečup s hořčicí, cibuli oloupeme, nakrájíme na jemno. Kapii podélně rozřízneme, zbavíme jádřince, pokrájíme na proužky.
- 2Vepřové řízky omyjeme, osušíme, naklepeme, opepříme a osolíme. Na krajích je nařízneme, aby se při smažení nekroutily.
- 3V pánvi rozpálíme olej, řízky na něm krátce osmahneme do zlatova, poté oheň zmírníme, přilijeme část vína a maso dusíme pod pokličkou do měkka. Podle potřeby doléváme víno.
- 4Na talíře vsypeme nakrájenou cibuli, po krajích položíme proužky kapie. Na cibuli pokládáme usmažené horké řízky, potřeme je směsí kečupu a hořčice, ihned podáváme. Nejvhodnější přílohou jsou opákané brambory, které polijeme vypečenou šťávou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.