Jizerské řízky

30 min.

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
473 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
30 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
675 mg
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V misce smícháme kečup s hořčicí, cibuli oloupeme, nakrájíme na jemno. Kapii podélně rozřízneme, zbavíme jádřince, pokrájíme na proužky.
  • 2
    Vepřové řízky omyjeme, osušíme, naklepeme, opepříme a osolíme. Na krajích je nařízneme, aby se při smažení nekroutily.
  • 3
    V pánvi rozpálíme olej, řízky na něm krátce osmahneme do zlatova, poté oheň zmírníme, přilijeme část vína a maso dusíme pod pokličkou do měkka. Podle potřeby doléváme víno.
  • 4
    Na talíře vsypeme nakrájenou cibuli, po krajích položíme proužky kapie. Na cibuli pokládáme usmažené horké řízky, potřeme je směsí kečupu a hořčice, ihned podáváme. Nejvhodnější přílohou jsou opákané brambory, které polijeme vypečenou šťávou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.