Jižní vaječné kari
40 min.
Ingredience
- 6kusůVejce slepičí
- 2kusyCibule
- 4stroužkyČesnek
- 4kusyFeferony
- 1lžičkaZázvor mletý
- 1lžičkaKari koření
- 4lžíceKokos - mletý (Kopra)
- 1lžíceMouka polohrubá
- 6lžicMáslo čerstvé
- 2kusyCitrony
- 1špetkaSůl
- 0,25litrMléko plnotučné
- 0,5lžičkaNové koření mleté
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
359 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
31 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
5 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Vejce uvaříme natvrdo. Cibuli nakrájíme a společně s utřeným česnekem krátce osmahneme na rozpáleném másle. Přidáme zázvor a nasekané feferony, přisypeme mouku, koření a osolíme.
- 2Poté vlijeme mléko a rozvařený kokos a na mírném ohni dusíme cca 15 minut. Nakonec vložíme oloupaná a rozpůlená vejce, dochutíme šťávou vymačknanou z citronů a krátce dodusíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.