Jogurtová raita s okurkou
20 min.
Ingredience
- 1kusOkurka salátová
- 2kusyCibulka jarní
- 3lžíceCitronová šťáva
- 375mililitrůJogurt bílý
- 1špetkaSůl
- 1lžičkaKmín římský
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1stroužekČesnek
- 2lžíceMáta
- 0,5lžíceZázvor mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
103 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
4 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
2 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Neoloupanou okurku zbavíme jadérek a nastrouháme. Smícháme s najemno nasekanou cibulkou, prolisovaným česnekem, nastrouhaným zázvorem, jemně nasekanou mátou, citronovou šťávou a jogurtem, ochutíme solí a pepřem. Zakryjeme a necháme 30min odpočinout v lednici.
- 2Poté posypeme opraženými semínky římského kmínu a podáváme vychlazenou ke grilovanému masu nebo mořským plodům.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.