Jogurtová zelňačka

50 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
343 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
19 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
2 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oloupanou cibuli drobně nakrájíme, osmažíme v hrnci na rozpáleném sádle do zlatova. Přidáme na malé kousky pokrájené uzené maso, posypeme sladkou paprikou, promícháme a vložíme zelí i s nálevem. Ochutíme solí, pepřem, přisypeme kmín, zalijeme vodou, povaříme do změknutí zelí.
  • 2
    Mléko metlou prošleháme s moukou a vejcem, vlijeme do polévky, dobře promícháme a povaříme do bodu varu. Stáhneme ze sporáku, vlijeme jogurt, posypeme nasekanou petrželovou natí a zamícháme.
  • 3
    Polévku necháme 5 minut odpočinout, podle porci rozdělíme na jednotlivé talíře a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.