Jogurtová zelňačka
50 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1lžíceSádlo škvařené
- 400gramůMoravské uzené maso
- 2lžičkyPaprika mletá sladká
- 500gramůZelí kysané
- 1lžičkaSůl
- 2lžičkyKmín celý
- 2litryVoda pitná
- 5decilitrůMléko plnotučné
- 3lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 250gramůJogurt bílý
- 1kusVejce slepičí
- 30gramůPetržel - nať
- 1špetkaPepř černý mletý
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
343 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
19 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
2 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Oloupanou cibuli drobně nakrájíme, osmažíme v hrnci na rozpáleném sádle do zlatova. Přidáme na malé kousky pokrájené uzené maso, posypeme sladkou paprikou, promícháme a vložíme zelí i s nálevem. Ochutíme solí, pepřem, přisypeme kmín, zalijeme vodou, povaříme do změknutí zelí.
- 2Mléko metlou prošleháme s moukou a vejcem, vlijeme do polévky, dobře promícháme a povaříme do bodu varu. Stáhneme ze sporáku, vlijeme jogurt, posypeme nasekanou petrželovou natí a zamícháme.
- 3Polévku necháme 5 minut odpočinout, podle porci rozdělíme na jednotlivé talíře a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.