Jogurtové kari se smaženými nočky

50 min.
Indie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
149 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
12 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na omáčku rozšleháme jogurt, přidáme trochu vody, čočkovou mouku, všechno koření a osolíme. Přivedeme k varu a za stálého míchání zvolna vaříme cca 15 minut. Odstavíme a odložíme stranou.
  • 2
    V míse smícháme čočkovou mouku, kari koření, sodu a sůl, zalijeme vodou dle potřeby a vymícháme řidší těsto. Olej rozpálíme a těsto do něj po lžičkách nakapeme a osmažíme. Vyjmeme a necháme okapat.
  • 3
    Jogurtovou omáčku opět zahřejeme, jakmile začne vařit, vložíme smažené nočky. Za stálého míchání necháme zhoustnout.
  • 4
    Cibuli nasekáme, orestujeme na rozpáleném másle a přidáme do hotového kari. Podáváme jako přílohu k rýžovým pokrmům.
  • 5
    Horké koření [39441]:
  • 6
    Koriandr, kardamom a kmín nasucho upražíme na pánvi. Vložíme do hmoždíře, přidáme ostatní suroviny a roztlučeme. Uchováme v uzavřené sklenici.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.