Jogurtové kari se smaženými nočky
50 min.
Ingredience
- Horké koření [39441]
- 0,25lžičkaHřebíček
- 2lžičkyChilli koření mleté
- 0,5lžičkaKardamom
- 0,5lžičkaKmín celý
- 1lžičkaKoriandr celý
- 0,12lžičkaMuškátový oříšek
- 0,25lžičkaSkořice celá
- Noky
- 2gramyMouka čočková
- 1špetkaSoda jedlá
- 1špetkaSůl
- 3lžíceOlej rostlinný
- 0,5lžičkaKari koření
- Omáčka
- 250gramůJogurt bílý
- 1kusCibule
- 2lžíceMouka čočková
- 2lžičkyChilli koření mleté
- 0,5lžičkaKari koření
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 1špetkaSůl
- 0,25lžičkaZázvor mletý
- 1lžičkaGaram masala
- 0,5litrVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
149 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
12 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Na omáčku rozšleháme jogurt, přidáme trochu vody, čočkovou mouku, všechno koření a osolíme. Přivedeme k varu a za stálého míchání zvolna vaříme cca 15 minut. Odstavíme a odložíme stranou.
- 2V míse smícháme čočkovou mouku, kari koření, sodu a sůl, zalijeme vodou dle potřeby a vymícháme řidší těsto. Olej rozpálíme a těsto do něj po lžičkách nakapeme a osmažíme. Vyjmeme a necháme okapat.
- 3Jogurtovou omáčku opět zahřejeme, jakmile začne vařit, vložíme smažené nočky. Za stálého míchání necháme zhoustnout.
- 4Cibuli nasekáme, orestujeme na rozpáleném másle a přidáme do hotového kari. Podáváme jako přílohu k rýžovým pokrmům.
- 5Horké koření [39441]:
- 6Koriandr, kardamom a kmín nasucho upražíme na pánvi. Vložíme do hmoždíře, přidáme ostatní suroviny a roztlučeme. Uchováme v uzavřené sklenici.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.