Kachna dušená se žampiony
115 min.
Ingredience
- 1kusKachna domácí
- 1,5lžíceSůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 2kusyCibule
- 40gramůMouka pšeničná hladká
- 400gramůŽampiony čerstvé
- 2lžícePetržel - nať
- 150mililitrůVoda pitná
- 600gramůBrambory vařené
- 50gramůMáslo čerstvé
- 120gramůSádlo škvařené
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
379 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
27 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Z kachny oddělíme křídla, odsekneme páteř a rozdělíme ji na 6 porcí.
- 2V rendlíku rozpálíme sádlo a na něm porce kachny ze všech stran dorůžova opečeme.
- 3Přendáme je do jiné nádoby, na tuku necháme zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme mouku, zasmahneme a zalijeme vodou na řídkou omáčku. Do rendlíku vrátíme porce kachny, osolíme, opepříme, přiklopíme pokličkou a dusíme ve středně rozehřáté troubě.
- 4Žampiony očistíme, nakrájíme na kostičky a osmažíme na másle. Osolíme je, opepříme a navršíme na porce kachny.
- 5Na talíře narovnáme vařené brambory, na ně položíme porce kachny se žampiony, přelijeme vypečenou šťávou, posypeme sekanou petrželkou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.