Kachna dušená v pivní omáčce

70 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
466 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
30 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
9 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Cibule oloupeme, nadrobno pokrájíme. Mrkev, petržel a celer oškrábeme, omyjeme a nakrájíme na malé kousky. Slaninu rozkrájíme na kostičky.
  • 2
    Kachnu omyjeme, osušíme, rozporcujeme, porce osolíme.
  • 3
    V hrnci krátce osmahneme nakrájenou slaninu, pak na ni vložíme porce kachny, ze všech stran je opečeme a vyjmeme. Do hrnce nasypeme nakrájenou cibuli a zeleninu, osolíme ji, osmažíme. Poté do hrnce vrátíme porce kachny, přilijeme pivo s trochou vody, přikryjeme poklicí a dusíme, až je maso měkké. Během dušení podle potřeby přiléváme vodu, ke konci dušení poklici odklopíme, aby maso zčervenalo. Měkké porce kachny opět z hrnce vyndáme, zeleninu prolisujeme přes síto, zalijeme ji smetanou, rozšlehanou s moukou, omáčku dochutíme pepřem, solí a krátce provaříme.
  • 4
    Porce kachny přelité pivní omáčkou podáváme s vařenými bramborami.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.