Kachna dušená v pivní omáčce
70 min.
Ingredience
- 1kusKachna domácí
- 200gramůSlanina vepřová
- 4kusyCibule
- 4decilitryPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 1špetkaSůl
- 3decilitryVoda pitná
- 3kusyMrkev kořen
- 2kusyPetržel kořen
- 1kusCeler bulvový
- 2lžíceMouka pšeničná hladká
- 2decilitrySmetana 12% (konzumní)
- 1špetkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
466 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
30 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
9 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Cibule oloupeme, nadrobno pokrájíme. Mrkev, petržel a celer oškrábeme, omyjeme a nakrájíme na malé kousky. Slaninu rozkrájíme na kostičky.
- 2Kachnu omyjeme, osušíme, rozporcujeme, porce osolíme.
- 3V hrnci krátce osmahneme nakrájenou slaninu, pak na ni vložíme porce kachny, ze všech stran je opečeme a vyjmeme. Do hrnce nasypeme nakrájenou cibuli a zeleninu, osolíme ji, osmažíme. Poté do hrnce vrátíme porce kachny, přilijeme pivo s trochou vody, přikryjeme poklicí a dusíme, až je maso měkké. Během dušení podle potřeby přiléváme vodu, ke konci dušení poklici odklopíme, aby maso zčervenalo. Měkké porce kachny opět z hrnce vyndáme, zeleninu prolisujeme přes síto, zalijeme ji smetanou, rozšlehanou s moukou, omáčku dochutíme pepřem, solí a krátce provaříme.
- 4Porce kachny přelité pivní omáčkou podáváme s vařenými bramborami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.