Kachna na divoko
140 min.
Ingredience
- 30gramůCibule
- 50gramůSlanina vepřová
- 1špetkaCitronová kůra
- 3kusyPepř černý celý
- 3kusyNové koření celé
- 2kusyHřebíček
- 1kusBobkový list
- 1kusTymián čerstvý
- 2lžíceVíno červené
- 1lžičkaSůl
- 1200gramůKachna mražená
- 30gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
823 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
79 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
1 g
Cukr
239 mg
Postup přípravy
- 1Očištěnou a omytou kachnu protkneme slaninou, osolíme.
- 2V pekáči zpěníme máslo s jemně nakrájenou cibulí, přidáme koření a citronovou kůru. Vložíme připravenou kachnu, podlijeme vařící vodou a dusíme do měkka.
- 3Měkkou kachnu vyjmeme, omáčku zahustíme lžičkou mouky, zředíme vývarem a vínem a chvíli povaříme.
- 4Kachnu naporcujeme, procedíme na ni omáčku.
- 5Podáváme se smaženými bramborovými kroketami nebo s jemnými noky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.