Kachna na divoko
90 min.
Ingredience
- 1,2kilogramyKachna mražená
- 6gramůPepř černý mletý
- 9gramůSůl
- 100gramůMrkev kořen
- 100gramůPetržel kořen
- 60gramůCeler bulvový
- 1kusCibule
- 20mililitrůOcet vinný
- 0,5litrVoda pitná
- 30gramůCukr třtinový
- 2decilitrySmetana 12% (konzumní)
- 2decilitryVíno bílé
- 20gramůMouka pšeničná hladká
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
647 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
56 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
1 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Očištěnou kachnu potřeme solí a pepřem, vložíme do pekáče a obložíme nastrouhanou kořenovou zeleninou a cibulí. Podlijeme bílým octem, zakryjeme poklopem a v mírně vyhřáté troubě dusíme, dokud maso není měkké. Kachnu průběžně obracíme a podléváme vodou, hotovou ji vyjmeme, maso naporcujeme a vložíme do kastrolu. Do výpeku v pekáči přidáme třtinový cukr, smetanu smíchanou s moukou, osolíme, zalijeme vínem a povaříme. Rozmixujeme dohladka ručním mixérem a nalijeme na porce kachny v kastrolu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.