Kachna na hroznech s portskou omáčkou
130 min.
Ingredience
- 2lžičkySůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 100mililitrůVíno portské
- 1litrVoda pitná
- 1lžíceMaizena - kukuřičný škrob
- 80gramůMarmeláda pomerančová
- 0,5lžičkaWorcester (worcesterská omáčka)
- 150gramůHroznové víno
- 50gramůMáta
- 1kusCitrony
- 1200gramůKachna domácí
- 200mililitrůVývar drůbeží
- 1lžíceOlej rostlinný
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
951 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
81 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
1 g
Cukr
12 g
Postup přípravy
- 1Střední kachnu očistíme, osolíme a opepříme uvnitř i na povrchu. Citron ostrouháme a vymačkáme. Kůru i šťávu smícháme s 50 ml portského vína.
- 2Do pekáče nalijeme vodu do výše 4 cm, přilijeme portské s citronem. Kachnu vložíme do pekáče prsíčky dolů a v troubě předehřáté na 180°C ji pečeme 1¼ hodiny, poté ji obrátíme a pečeme dalších 30 minut.
- 3Když kachna na povrchu zezlátne, vyndáme ji z pekáče na mísu, zakryjeme alobalem a necháme 15 minut odpočinout. Zatím připravíme omáčku: v rendlíku zahřejeme drůbeží vývar, přilijeme Maizenu smíchanou se zbytkem portského a mícháme do zhoustnutí. Přidáme pomerančovou zavařeninu s worcesterem, osolíme, opepříme, smícháme s výpekem a prohřejeme. Do omáčky nakonec přidáme rozpůlené kuličky modrého hroznového vína zbavené jadérek. Kachnu naporcujeme, na talíři obložíme vínem, přelijeme omáčkou a ozdobíme lístky máty.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.