Kachna na jablkách

105 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1450 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
126 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
5 g
Cukr
27 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Šunku pokrájíme na větší kousky.
  • 2
    25 g másla rozpálíme a orestujeme na něm šunku.
  • 3
    3 jablka oloupeme a pokrájíme na menší kousky, smícháme s restovanou šunkou a strouhankou. Osolíme a opepříme.
  • 4
    Vzniklou nádivkou naplníme kachnu, potřeme máslem, osolíme a opepříme. Pečeme 60 minut při 225°C.
  • 5
    Zbytek jablek oloupeme, zbavíme jádřinců, pokrájíme na menší kousky, potřeme zbylým máslem a dáme péct do trouby.
  • 6
    Pečenou kachnu odložíme do tepla, vypečenou šťávu slijeme, zředíme vývarem a přimícháme zakysanou smetanu a citronovou šťávu.
  • 7
    Kachnu servírujeme na pečených jablkách, přelitou omáčkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.