Kachna na jablkách
105 min.
Ingredience
- 1800gramůKachna mražená
- 125gramůMáslo čerstvé
- 30gramůStrouhanka
- 50mililitrůZakysaná smetana
- 30mililitrůCitronová šťáva
- 3špetkySůl
- 3špetkyPepř černý mletý
- 50gramůŠunka dušená
- 100mililitrůVývar drůbeží
- 1500gramůJablka
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1450 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
126 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
5 g
Cukr
27 g
Postup přípravy
- 1Šunku pokrájíme na větší kousky.
- 225 g másla rozpálíme a orestujeme na něm šunku.
- 33 jablka oloupeme a pokrájíme na menší kousky, smícháme s restovanou šunkou a strouhankou. Osolíme a opepříme.
- 4Vzniklou nádivkou naplníme kachnu, potřeme máslem, osolíme a opepříme. Pečeme 60 minut při 225°C.
- 5Zbytek jablek oloupeme, zbavíme jádřinců, pokrájíme na menší kousky, potřeme zbylým máslem a dáme péct do trouby.
- 6Pečenou kachnu odložíme do tepla, vypečenou šťávu slijeme, zředíme vývarem a přimícháme zakysanou smetanu a citronovou šťávu.
- 7Kachnu servírujeme na pečených jablkách, přelitou omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.