Kachna na limetkové šťávě a zázvoru
45 min.
Ingredience
- 3kusyKachní prsa
- 1špetkaSůl
- 1,25decilitryOlej olivový
- 2lžičkyOlej sezamový
- 2lžíceLimetková šťáva
- 1kusPomeranče
- 1lžíceZázvor mletý
- 1stroužekČesnek
- 2lžičkyOmáčka sojová světlá
- 3kusyCibulka jarní
- 1lžičkaCukr krupice
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
481 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
38 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
2 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Kachní prsíčka omyjeme a překrojíme na polovinu. Maso propícháme vidličkou a posolíme. Dáme je do pekáče kůží dolů. Zapékáme v předehřáté troubě 10 minut, poté obrátíme a dalších 15 minut pečeme.
- 2V misce smícháme olivový a sezamový olej s kůrou a šťávou z pomeranče, zázvorem, rybí omáčkou, sójovou omáčkou, česnekem, cukrem, limetkovou šťávou a jarními cibulkami.
- 3Vyndáme z trouby kachnu a necháme vychladnout. Pokrájíme ji na silnější plátky, polijeme ji zálivkou, aby zůstala svěží.
- 4Podáváme naservírované na talířích a přelité zbývající zálivkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.