Kachna na limetkové šťávě a zázvoru

45 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
481 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
38 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
2 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kachní prsíčka omyjeme a překrojíme na polovinu. Maso propícháme vidličkou a posolíme. Dáme je do pekáče kůží dolů. Zapékáme v předehřáté troubě 10 minut, poté obrátíme a dalších 15 minut pečeme.
  • 2
    V misce smícháme olivový a sezamový olej s kůrou a šťávou z pomeranče, zázvorem, rybí omáčkou, sójovou omáčkou, česnekem, cukrem, limetkovou šťávou a jarními cibulkami.
  • 3
    Vyndáme z trouby kachnu a necháme vychladnout. Pokrájíme ji na silnější plátky, polijeme ji zálivkou, aby zůstala svěží.
  • 4
    Podáváme naservírované na talířích a přelité zbývající zálivkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.