Kachna na pomerančích a sezamu
100 min.
Ingredience
- 4kusyKachní stehna
- 2lžíceOmáčka sojová světlá
- 3lžíceMed včelí
- 1lžíceSezam - semena
- 4kusyPomeranče
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaSolamyl - bramborový škrob
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
596 kcal
Bílkoviny
56 g
Tuky
24 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
5 g
Cukr
31 g
Postup přípravy
- 1Na několika místech propíchneme vidličkou kůži. Nařízneme menším ostrým nožem kůži vzdálenými šikmými řezy.
- 2Maso naaranžujeme na grilovací rošt a hodinu necháme péct v předehřáté troubě na 175 stupňů.
- 3Smícháme polévkovou lžíci sójové omáčky se 2 polévkovými lžícemi medu a maso touto směsí průběžně potíráme. Nakonec maso posypeme sezamovými semínky a necháme péct 20 minut, dokud nebudou semínka zlatohnědá.
- 4Vymačkáme ze dvou pomerančů šťávu a z jednoho nastrouháme kůru. Přidáme kukuřičný škrob, zbylý med a sójovou omáčku. Vše promícháme a za stálého míchání vaříme, až směs zhoustne. Okořeníme dle chuti. Zbývající pomeranče oloupeme a nakrájíme. Hotové maso podáváme s dílky pomeranče, přelité pomerančovou omáčkou.
- 5Doporučujeme se zeleninovým salátem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.