Kachna na víně
90 min.
Ingredience
- 400gramůHalušky
- 900gramůKachna mražená
- 10gramůSůl
- 4gramyKmín celý
- 30gramůMáslo čerstvé
- 80gramůCibule
- 60gramůMrkev kořen
- 60gramůCeler bulvový
- 60gramůPetržel kořen
- 50gramůMarmeláda rybízová
- 3gramyPepř černý celý
- 3gramyNové koření celé
- 2gramyBobkový list
- 300mililitrůVíno červené
- 60gramůProtlak rajčatový
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
676 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
57 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
1 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Kachnu bez drobů omyjeme, osolíme, okmínujeme, vložíme do pekáče, přidáme máslo a dáme do trouby péct. Občas podlijeme vodou. V průběhu pečení sbíráme vypečené sádlo. Cibuli nakrájíme nadrobno, Mrkev, celer, petržel očistíme a pokrájíme na kostičky, do pánve nalijeme sesbírané sádlo, přisypeme cibuli, zeleninu, osolíme, přidáme celý pepř, nové koření, bobkový list a chvíli podusíme. Přilijeme víno, přidáme rybízovou marmeládu, rajčatový protlak a podusíme, přidáme ke kachně a dopečeme. Výbornou přílohou jsou halušky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.