Kachna pečená na pivu s nádivkou
120 min.
Ingredience
- 2lžičkyTymián sušený
- 200mililitrůPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 2,5kilogramyKachna domácí
- Na nádivku
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 1kusCibule
- 120gramůJátra kachní
- 200mililitrůPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 2kusyRohlíky bílé
- 2kusyVejce slepičí
- 80gramůŠunka dušená
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
- 0,5lžícePetržel - nať
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1881 kcal
Bílkoviny
58 g
Tuky
174 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
1 g
Cukr
861 mg
Postup přípravy
- 1Kachnu očistíme a posypeme tymiánem.
- 2Nádivku připravíme následovně: na másle zpěníme drobně pokrájenou cibuli, přidáme na kostičky nakrájená játra, podlijeme 100 ml piva a podusíme. V mezičase nakrájíme na kostičky rohlíky, přelijeme 100 ml piva, vmícháme rozšlehané žloutky, drobně pokrájenou šunku a jemně posekanou petrželovou nať, sůl a pepř.
- 3Poté vmícháme prochladlou směs s játry. Z bílků ušleháme pevný sníh a opatrně ho vmícháme do nádivky a naplníme nádivkou břišní dutinu kachny. Břicho zašijeme, kachnu vložíme do pekáče, podlijeme zbylým pivem a pečeme pod poklicí v předehřáté troubě. Když je maso poloměkké, poklici odstraníme a kachnu dopečeme, až je měkké a kůrka křupavá. Maso občas poléváme výpekem a kachnu propichujeme, aby vytekl tuk.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.