Kachna pečená na pivu s nádivkou

120 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1881 kcal
Bílkoviny
58 g
Tuky
174 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
1 g
Cukr
861 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kachnu očistíme a posypeme tymiánem.
  • 2
    Nádivku připravíme následovně: na másle zpěníme drobně pokrájenou cibuli, přidáme na kostičky nakrájená játra, podlijeme 100 ml piva a podusíme. V mezičase nakrájíme na kostičky rohlíky, přelijeme 100 ml piva, vmícháme rozšlehané žloutky, drobně pokrájenou šunku a jemně posekanou petrželovou nať, sůl a pepř.
  • 3
    Poté vmícháme prochladlou směs s játry. Z bílků ušleháme pevný sníh a opatrně ho vmícháme do nádivky a naplníme nádivkou břišní dutinu kachny. Břicho zašijeme, kachnu vložíme do pekáče, podlijeme zbylým pivem a pečeme pod poklicí v předehřáté troubě. Když je maso poloměkké, poklici odstraníme a kachnu dopečeme, až je měkké a kůrka křupavá. Maso občas poléváme výpekem a kachnu propichujeme, aby vytekl tuk.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.