Kachna pečená s hrachem a kroupami
130 min.
Ingredience
- 120gramůCibule
- 5stroužkůČesnek
- 300gramůHrách
- 300gramůKroupy malé
- 25gramůHusí sádlo
- 15gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 10gramůPaprika mletá sladká
- 3gramyMajoránka
- 4gramyKmín celý
- 180gramůOkurky nakládané
- 900gramůKachna mražená
- 1lžíceVoda pitná
- 40mililitrůOlej rostlinný
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
852 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
65 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Předem namočený hrách uvaříme doměkka a scedíme. Kroupy propláchneme, vložíme do vroucí osolené vody a vaříme přibližně 15 minut.
- 2Rozmraženou kachnu naporcujeme, osolíme, okmínujeme, vložíme do pekáčku a za občasného podlévání pečeme dozlatova.
- 3V pánvi rozpálíme olej, přisypeme nadrobno nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek, orestujeme, přidáme hrách, kroupy, osolíme, opepříme, přidáme mletou papriku, majoránku, husí sádlo a chvíli podusíme. Upečené porce kachny v pekáči obložíme směsí hrachu a krup, pokapeme trochou vody a dáme zapéct. Zapékáme 15 minut.
- 4Pokrm rozdělíme na talíře, doplníme kyselou okurkou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.