Kachna pečená s hrachem a kroupami

130 min.
Slovensko

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
852 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
65 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Předem namočený hrách uvaříme doměkka a scedíme. Kroupy propláchneme, vložíme do vroucí osolené vody a vaříme přibližně 15 minut.
  • 2
    Rozmraženou kachnu naporcujeme, osolíme, okmínujeme, vložíme do pekáčku a za občasného podlévání pečeme dozlatova.
  • 3
    V pánvi rozpálíme olej, přisypeme nadrobno nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek, orestujeme, přidáme hrách, kroupy, osolíme, opepříme, přidáme mletou papriku, majoránku, husí sádlo a chvíli podusíme. Upečené porce kachny v pekáči obložíme směsí hrachu a krup, pokapeme trochou vody a dáme zapéct. Zapékáme 15 minut.
  • 4
    Pokrm rozdělíme na talíře, doplníme kyselou okurkou a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.