Kachna pečená s hráškem
85 min.
Ingredience
- 300gramůHrášek mražený
- 250gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 200gramůCibule
- 1stroužekČesnek
- 10gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 100mililitrůVíno bílé
- 30gramůFeferony
- 1800gramůKachna mražená
- 2lžíceOlej rostlinný
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
899 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
81 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
3 g
Cukr
24 g
Postup přípravy
- 1Vykuchanou a očištěnou kachnu osolíme, cibuli nakrájíme nadrobno, hrášek částečně rozmrazíme, rajčata scedíme, feferonku rozkrojíme, vyškrábneme semínka a zbytek posekáme najemno, česnek prolisujeme.
- 2V pekáči rozehřejeme trochu oleje, přisypeme cibuli a necháme zesklovatět. Přiložíme celou kachnu, podlijeme bílým vínem, vložíme do trouby a pečeme 15 minut. Kachnu pod křídly a na prsou propíchneme, aby tuk lépe vytékal. Kachnu v pekáči obložíme hráškem, rajčaty, přidáme česnek, feferonku, podle chuti sůl, pepř a pečeme doměkka. V průběhu pečení sbíráme přebytečný tuk.
- 3Kachnu naporcujeme, doplníme hráškem s rajčaty, přelijeme vypečenou šťávou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.