Kachna pečená s hráškem

85 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
899 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
81 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
3 g
Cukr
24 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vykuchanou a očištěnou kachnu osolíme, cibuli nakrájíme nadrobno, hrášek částečně rozmrazíme, rajčata scedíme, feferonku rozkrojíme, vyškrábneme semínka a zbytek posekáme najemno, česnek prolisujeme.
  • 2
    V pekáči rozehřejeme trochu oleje, přisypeme cibuli a necháme zesklovatět. Přiložíme celou kachnu, podlijeme bílým vínem, vložíme do trouby a pečeme 15 minut. Kachnu pod křídly a na prsou propíchneme, aby tuk lépe vytékal. Kachnu v pekáči obložíme hráškem, rajčaty, přidáme česnek, feferonku, podle chuti sůl, pepř a pečeme doměkka. V průběhu pečení sbíráme přebytečný tuk.
  • 3
    Kachnu naporcujeme, doplníme hráškem s rajčaty, přelijeme vypečenou šťávou a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.