Kachna plněná houbami

170 min.
Česká republika
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
463 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
38 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na másle zpěníme nadrobno pokrájenou cibuli, přidáme očištěné žampiony, nakrájené na plátky, osolíme, opepříme a 5 minut za stálého míchání opékáme. Pánev odstavíme, mimo plotnu vmícháme do hub rozšlehaná vejce a sekanou zelenou petrželku.
  • 2
    Z kachny odsekneme konce křídel, omyjeme ji, osušíme, ze všech stran (i zevnitř) důkladně osolíme, naplníme houbovou náplní a zašijeme.
  • 3
    Pečeme v pekáči na sádle bez podlévání vodou přibližně 2 hodiny.
  • 4
    Upečenou kachnu vyjmeme z pekáče a vypečený tuk necháme vysmahnout. Polovinu sádla slijeme do hrnku, do zbylé poloviny v pekáči nalijeme vodu s rozmíchaným Solamylem, chvilku povaříme.
  • 5
    Upečenou kachnu zbavíme nití a rozdělíme na porce. Podáváme s bramborovými noky, přelitými vypečenou zahuštěnou šťávou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.