Kachna plněná houbami
170 min.
Ingredience
- 600gramůBramborové noky
- 1kusKachna domácí
- 1lžíceSůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 80gramůMáslo čerstvé
- 1kusCibule
- 500gramůŽampiony čerstvé
- 4kusyVejce slepičí
- 2lžícePetržel - nať
- 100mililitrůVoda pitná
- 0,5lžičkaSolamyl
- 100gramůSádlo škvařené
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
463 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
38 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Na másle zpěníme nadrobno pokrájenou cibuli, přidáme očištěné žampiony, nakrájené na plátky, osolíme, opepříme a 5 minut za stálého míchání opékáme. Pánev odstavíme, mimo plotnu vmícháme do hub rozšlehaná vejce a sekanou zelenou petrželku.
- 2Z kachny odsekneme konce křídel, omyjeme ji, osušíme, ze všech stran (i zevnitř) důkladně osolíme, naplníme houbovou náplní a zašijeme.
- 3Pečeme v pekáči na sádle bez podlévání vodou přibližně 2 hodiny.
- 4Upečenou kachnu vyjmeme z pekáče a vypečený tuk necháme vysmahnout. Polovinu sádla slijeme do hrnku, do zbylé poloviny v pekáči nalijeme vodu s rozmíchaným Solamylem, chvilku povaříme.
- 5Upečenou kachnu zbavíme nití a rozdělíme na porce. Podáváme s bramborovými noky, přelitými vypečenou zahuštěnou šťávou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.