Kachna plněná rýžovou směsí
110 min.
Ingredience
- 250mililitrůVoda pitná
- 2kilogramyKachna mražená
- 2lžičkySůl
- 2lžíceKachní sádlo
- 200mililitrůMošt jablečný
- 2kusyJablka
- 80gramůMandle
- 120mililitrůKoňak Armaňak
- 1lžičkaCukr krupice
- 120gramůRýže indiánská
- 0,13lžičkaHřebíček
- 0,25lžičkaSkořice mletá
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1766 kcal
Bílkoviny
58 g
Tuky
149 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
4 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Rozmraženou kachnu očistíme, opláchneme, osušíme a osolíme vně i uvnitř. Jablka rozkrájíme na osminky a vykrojíme jádřince, mandle spaříme, oloupeme a nasekáme nahrubo. Rýži uvaříme a necháme vychladnout.
- 2Kachnu vložíme na 1 lžíci sádla do pekáče a v předehřáté troubě zprudka pečeme 5 minut hřbetem nahoru, poté kachnu otočíme a dalších 5 minut pečeme. Poté teplotu zmírníme, kachnu přelijeme jablečným moštem a pečeme. Po 20 minutách pekáč vyjmeme a dáme stranou.
- 3V míse smícháme rýži s mandlemi, jablky, skořicí, mletým hřebíčkem a polovinou koňaku. Touto směsí vyplníme vnitřek kachny, uzavřeme jehlami a pekáč s kachnou vrátíme do trouby. Pečeme asi 45 minut. Během pečení kachnu přeléváme výpekem.
- 4Upečenou kachnu přeložíme na servírovací mísu, posypeme cukrem, přelijeme zbylým koňakem, zapálíme a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.