Kachna plněná těstovinovou nádivkou
230 min.
Ingredience
- 3kusyVejce slepičí
- 300gramůHouby čerstvé
- 300gramůNudle široké
- 100gramůKachní drůbky
- 3litryVoda pitná
- 1200gramůKachna domácí
- 5gramůTymián čerstvý
- 2stroužkyČesnek
- 2lžičkySůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 150gramůCibule
- 100gramůMáslo čerstvé
- 150gramůHusí sádlo
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1072 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
91 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
2 g
Cukr
975 mg
Postup přípravy
- 1Nejdříve připravíme nádivku: nudle vložíme do hrnce s vroucí a osolenou vodou. Podle návodu na sáčku je uvaříme. Poté je scedíme, necháme okapat, drůbky důkladně očistíme, opláchneme pod studenou tekoucí vodou, nakrájíme na drobné kousky, v pánvičce spolu s oloupanou a nakrájenou cibuli na rozehřátém 70 g sádla osmahneme. Ještě teplé drůbky s cibuli smícháme s okapaným nudlemi. Houby očistíme, omyjeme, pokrájíme na tenké plátky, které osmahneme na zbylém sádle. Smažíme asi 10 minut. Smícháme dohromady s nudlemi a drůbky. Nakonec vmícháme připravená vejce, dochutíme solí, pepřem, promícháme a zatím necháme stranou.
- 2Kachnu důkladně očistíme, omyjeme a osušíme. Oloupaný česnek prolisujeme, utřeme spolu s tymiáne, pepřem a solí. Celou kachnu potřeme česnekovou směsi, naplníme nádivkou, otvor zašijeme, vložíme do pekáče. Máslo rozpustíme v pánvičce nebo v mikrovlnné troubě a celou kachnu máslem potřeme. Pekáč s kachnou vložíme do nahřáté trouby, podlijeme půllitrem vody, za občasného polévání pečeme do měkka a do zlatova přibližně 2 - 3 hodiny.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.