Kachna plněná těstovinovou nádivkou

230 min.
Polsko

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1072 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
91 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
2 g
Cukr
975 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nejdříve připravíme nádivku: nudle vložíme do hrnce s vroucí a osolenou vodou. Podle návodu na sáčku je uvaříme. Poté je scedíme, necháme okapat, drůbky důkladně očistíme, opláchneme pod studenou tekoucí vodou, nakrájíme na drobné kousky, v pánvičce spolu s oloupanou a nakrájenou cibuli na rozehřátém 70 g sádla osmahneme. Ještě teplé drůbky s cibuli smícháme s okapaným nudlemi. Houby očistíme, omyjeme, pokrájíme na tenké plátky, které osmahneme na zbylém sádle. Smažíme asi 10 minut. Smícháme dohromady s nudlemi a drůbky. Nakonec vmícháme připravená vejce, dochutíme solí, pepřem, promícháme a zatím necháme stranou.
  • 2
    Kachnu důkladně očistíme, omyjeme a osušíme. Oloupaný česnek prolisujeme, utřeme spolu s tymiáne, pepřem a solí. Celou kachnu potřeme česnekovou směsi, naplníme nádivkou, otvor zašijeme, vložíme do pekáče. Máslo rozpustíme v pánvičce nebo v mikrovlnné troubě a celou kachnu máslem potřeme. Pekáč s kachnou vložíme do nahřáté trouby, podlijeme půllitrem vody, za občasného polévání pečeme do měkka a do zlatova přibližně 2 - 3 hodiny.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.