Kachna po bádensku
110 min.
Ingredience
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 1lžičkaTymián čerstvý
- 50gramůHrozinky
- 4lžícePetržel - nať
- 125mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 4centilitrySlivovice
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 6lžicŽelé rybízové
- 150gramůJablka
- 1kusVejce slepičí
- 1500gramůKachna mražená
- 1kusŽemle tuková
- 300mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1646 kcal
Bílkoviny
52 g
Tuky
146 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
2 g
Cukr
11 g
Postup přípravy
- 1Kachnu potřeme kořením. Troubu předehřejeme na 225°C. Housku vymačkáme. Jablka omyjeme. Z jednoho jablka vykrojíme jádřinec, dužinu nahrubo nastrouháme a přidáme k housce. Smícháme s vejcem, korintkami a petrželkou, osolíme a opepříme. Kachnu naplníme nádivkou. Otvor uzavřeme párátky.
- 2Kachnu vložíme do pekáče a zalijeme 300 ml vařící vody.
- 3V předehřáté troubě pečeme při 225°C asi 1 a 1/2 hodiny, občas poléváme vypečenou šťávou nebo vodou.
- 4Kachnu vyjmeme. Vypečenou šťávu povaříme se smetanou a ochutíme slivovicí. Ze zbývajících jablek odstraníme jádřince. Jablka nakrájíme na silné plátky, podusíme na másle, naplníme rosolem z černého rybízu a podáváme ke kachně.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.