Kachna s brokolicí a paprikou
50 min.
Ingredience
- 2lžičkySezam - semena
- 1stroužekČesnek
- 1kusVaječný bílek slepičí
- 2lžíceSolamyl
- 450gramůKachní prsa
- 1kusPaprika červená
- 1kusPaprika žlutá
- 130gramůBrokolice
- 2lžíceOmáčka sojová světlá
- 2lžičkyVíno rýžové čínské
- 1lžičkaCukr třtinový
- 125mililitrůVývar drůbeží
- 4lžíceOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
287 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
13 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1V míse rozmícháme Solamyl s bílkem, přidáme kachní maso nakrájené na kostky (přibližně 2,5 cm velké), promícháme a necháme půl hodiny stát.
- 2Olej rozehřejeme ve woku na vysokou teplotu, vložíme maso vyjmuté děrovanou naběračkou ze směsi a smažíme na oleji 5 minut. Hotové přeneseme na papírové utěrky, aby se z něj odsál přebytečný tuk.
- 3Do woku vložíme papriky zbavené semen a nakrájené na kostky, růžičky brokolice, opékáme 3 minuty, poté opět vše vyjmeme na papírové ubrousky.
- 4Ve woku ponecháme 2 lžíce oleje, opět rozehřejeme, přidáme prolisovaný česnek, opékáme půl minuty, vmícháme sójovou omáčku, rýžové víno, cukr, kuřecí vývar a přivedeme k varu. Poté do woku vrátíme kachní maso, zeleninu a 2 minuty povaříme.
- 5Pokrm vložíme do předehřáté servírovací mísy, posypeme sezamem a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.