Kachna s čočkou
195 min.
Ingredience
- 0,25lžičkaSůl mořská
- 2lžičkyPepř černý mletý
- 200mililitrůVoda pitná
- 2kilogramyKachna domácí
- Na čočku
- 1kusMrkev kořen
- 1kusPetržel kořen
- 1kusCibule
- 4stroužkyČesnek
- 2lžíceOlej olivový
- 2kusyBobkový list
- 200gramůČočka jedlá
- 400gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 1litrVývar zeleninový
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 2lžíceOcet vinný
- 1lžícePetržel kudrnka
- 0,25lžičkaSůl mořská
- 2špetkyPepř černý mletý
- 0,5hrstPetržel - nať
- 0,5hrstTymián čerstvý
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
2014 kcal
Bílkoviny
63 g
Tuky
172 g
Sacharidy
51 g
Vláknina
18 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Omytou a osušenou kachnu dobře nasolíme a přes noc ji nechám v lednici odležet. Poté ji vložíme do pekáče, opepříme, zalijeme vodou a v troubě předehřáté na 150 °C pečeme zhruba 3 hodiny. V průběhu pečení přeléváme výpekem a je-li třeba, ještě podlijeme vodou.
- 2V mezičase připravíme dušenou čočku. Zeleninu omyjeme a očistíme, cibuli a česnek oloupeme. Vše nakrájíme na drobnější kostky a na rozpáleném oleji restujeme. Přidáme bobkové listy, bylinky, které jsme svázali, opepříme a osolíme. Vše dusíme za častého míchání zhruba 5 minut. K zelenině přimícháme opláchnutou a okapanou čočku a sterilovaná krájená rajčata, zalijeme vývarem, aby bylo vše ponořené, a asi 20 minut vaříme, až je čočka měkká. V průběhu vaření případně přilijeme vývar, ale jen tolik, aby směs nebyla příliš řídká. Dbáme, aby se čočka nepřevařila. Na závěr přidáme máslo a ocet. Před podáváním ze směsi vyjmeme bobkové listy a bylinky a přimícháme drobně posekanou petrželku.
- 3Kachnu naporcujeme a podáváme s čočkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.