Kachna s kiwi a limetou
90 min.
Ingredience
- 4kusyKachní prsa
- 2kusyLimetka
- 4kusyCibulka jarní
- 6lžicVíno bílé
- 60gramůCukr krupice
- 2kusyKiwi
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 130gramůMrkev kořen
- 2lžíceOlej slunečnicový
- 0,5hrstPetržel - nať
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
335 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
10 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
4 g
Cukr
16 g
Postup přípravy
- 1Z masa odstraníme přebytečný tuk, kůži propícháme. Do masa vetřeme polovinu nastrouhané limetové kůry a polovinu šťávy, necháme minimálně hodinu marinovat v chladničce. V průběhu marinování jednou obrátíme. Marinádu z masa slijeme a odložíme.
- 2Lžíci oleje rozehřejeme ve woku, osmahneme na něm maso po obou stranách, plamen zmírníme a opékáme ještě 5 minut do zlatova za častého obracení. Opečené maso přeneseme do mísy, udržujeme teplé.
- 3Wok vytřeme papírovými ubrousky, rozehřejeme v něm zbývající olej. Přidáme cibulky, nakrájené na šikmá kolečka, mrkev pokrájenou na nudličky, minutu opékáme. Poté přilijeme zbylou marinádu, víno, citronovu kůru a šťávu, cukr, vše povaříme, až šťáva mírně zhoustne.
- 4Následně do woku přidáme kachní maso, oloupané, na plátky rozkrájené kiwi, osolíme, opepříme, prohřejeme.
- 5Každý kousek masa krájíme na plátky tak, aby na jednom konci zůstaly plátky spojené, tzv. do vějíře, přelijeme omáčkou, ozdobíme hoblinkami limetové kůry, kolečky limety s uzlíkem z kůry, petrželkou a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
so 27. 2. 2016
Uživatel uvařil tento recept
Výborná kombinace sklidila ovace.