Kachna s mangem
45 min.
Ingredience
- 2stroužkyČesnek
- 2kusyMango
- 1lžičkaZázvor celý
- 3lžíceOlej rostlinný
- 2kusyKachní prsa
- 1lžičkaOcet kvasný lihový
- 1lžičkaOmáčka sojová světlá
- 1kusPórek
- 300mililitrůVývar drůbeží
- 0,5hrstPetržel - nať
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
348 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
10 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
3 g
Cukr
18 g
Postup přípravy
- 1Oloupané mango odřízneme od pecky a dužninu nakrájíme na proužky. Polovinu manga rozmixujeme s kuřecím vývarem.
- 2Z masa odstraníme kůži, potřeme prolisovaným česnekem a nastrouhaným zázvorem. Rostlinný olej rozehřejeme ve woku, přidáme maso a za častého obracení opékáme do zlatova. Maso přeneseme na mísu a olej ve woku ponecháme. Maso vložíme na rošt nad pekáč a upečeme v předehřáté troubě na 220°C. Pečeme zhruba 20 minut.
- 3Kuřecí vývar s mangem vložíme do hrnce, vmícháme vinný ocet a sójovou omáčku. Přivedeme k varu, svaříme na polovinu množství.
- 4Ve woku rozehřejeme olej, přidáme pórek nakrájený na kolečka, zbývající kousky manga a za stálého obracení opékáme přibližně minutu. Mango s pórkem přeneseme děrovanou naběračkou na servírovací mísu a udržujeme teplé.
- 5Upečená kachní prsa nakrájíme na plátky, rozložíme na mísu s mangem a pórkem, přelijeme omáčkou, ozdobíme snítkami petrželky a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.