Kachna s mangem

45 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
348 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
10 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
3 g
Cukr
18 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oloupané mango odřízneme od pecky a dužninu nakrájíme na proužky. Polovinu manga rozmixujeme s kuřecím vývarem.
  • 2
    Z masa odstraníme kůži, potřeme prolisovaným česnekem a nastrouhaným zázvorem. Rostlinný olej rozehřejeme ve woku, přidáme maso a za častého obracení opékáme do zlatova. Maso přeneseme na mísu a olej ve woku ponecháme. Maso vložíme na rošt nad pekáč a upečeme v předehřáté troubě na 220°C. Pečeme zhruba 20 minut.
  • 3
    Kuřecí vývar s mangem vložíme do hrnce, vmícháme vinný ocet a sójovou omáčku. Přivedeme k varu, svaříme na polovinu množství.
  • 4
    Ve woku rozehřejeme olej, přidáme pórek nakrájený na kolečka, zbývající kousky manga a za stálého obracení opékáme přibližně minutu. Mango s pórkem přeneseme děrovanou naběračkou na servírovací mísu a udržujeme teplé.
  • 5
    Upečená kachní prsa nakrájíme na plátky, rozložíme na mísu s mangem a pórkem, přelijeme omáčkou, ozdobíme snítkami petrželky a servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.